Estat
Disponible
Price
Free

Aprèn els principis de la meteorologia

Descobreix com fer previsions del temps i construeix els teus instruments de mesura

En aquest curs, coneixeràs les principals eines que les persones que es dediquen a la meteorologia fan servir per fer les previsions del temps i aprendràs a construir els teus instruments de mesura, així com a pronosticar el temps.

A més a més, t’endinsaràs en el coneixement de la meteorologia popular i descobriràs quina és la base científica de dites i frases fetes que s’han utilitzat des de temps immemorials per pronosticar un canvi de temps.

Vols més informació sobre com funcionen els nostres cursos? Consulta la pàgina de 

Encara tens dubtes?
Escriu-nos un email o truca’ns!
Ens encantarà ajudar-te.

Arxius

No hi ha arxius adjunts per a aquest curs

Objectius

icona-llistat
Conèixer les principals eines que tenim per fer previsions del temps.
icona-llistat
Comprendre com es formen diferents fenomens meteorològics.
icona-llistat
Descobrir la base científica d'algunes de les creences més exteses de la meteorologia popular.
icona-llistat
Entendre quin efecte pot tenir a casa nostra el canvi climàtic.
icona-llistat
Construir els teus propis instruments de mesura.
icona-llistat
Aprendre a observar el teu voltant i a fer prediccions de temps a curt termini.

Programa

Captura de Pantalla 2021-09-30 a les 11.24.02

1. Meteorologia popular

En aquesta primera sessió parlarem de meteorologia popular, repassarem tots aquells senyals que es fan servir popularment per pronosticar un canvi de temps, i descobrirem quina és la seva base científica. A més a més, aprendrem a construir un penell, un instrument per saber d’on bufa el vent.

Captura de Pantalla 2021-09-30 a les 11.28.47

2. Previsions del temps

En aquesta sessió farem un repàs de les eines que les persones que ens dediquem a la meteorologia fem servir per pronosticar el temps, des dels globus sonda i les imatges de satèl·lit i de radar, fins als aparells de les estacions meteorològiques. També aprendrem a construir un pluviòmetre casolà.

Captura de Pantalla 2021-09-30 a les 11.42.04

3. Fenòmens extrems

En aquesta sessió parlarem de fenòmens meteorològics extrems: tornados, huracans, tempestes… Descobrirem quins són els ingredients necessaris perquè es formin i aprendrem a calcular la distància a la qual tenim una tempesta.

Captura de Pantalla 2021-09-30 a les 11.52.10

4. Aigua i canvi climàtic

En aquesta sessió veurem quines conseqüències podria tenir el canvi climàtic a casa nostra i quin és l’efecte que té la llum del sol sobre objectes que són de diferents colors.

Captura de Pantalla 2021-09-30 a les 12.05.26

5. Núvols

En aquesta sessió aprendrem a identificar els núvols i ens convertirem en pronosticadors del temps només observant el cel. Parlarem dels núvols baixos, mitjans i alts, i descobrirem de què estan fets i què ens poden portar.

Captura de Pantalla 2021-09-30 a les 10.31.13

Mònica Usart

Llicenciada en Física i màster en Meteorologia, la Mònica Usart treballa actualment com a meteoròloga a RAC 1, RAC 105 i 8tv, i imparteix conferències i tallers de meteorologia. És autora dels llibres “Només seran quatre gotes”, “El temps a la maleta” i “Atrapades en el temps” (juntament amb Gemma Puig), i dels contes “Mirant el cel”, “Mirant els núvols” i “Mirant l’Univers”.

Cites alumnat

No data was found