Estat
Disponible
Price
Free

Com cultivar un hort casolà sostenible

Aprèn a conrear les teves hortalisses i verdures de forma ecològica.

T’agradaria saber d’on provenen els aliments que consumeixes i adquirir uns hàbits d’alimentació més saludables i sostenibles? Vols reduir el teu impacte mediambiental i millorar la teva qualitat de vida mitjançant una activitat física apassionant?

Avui en dia, 800 milions de persones cultiven horts urbans a tot el món. Els horts casolans són una tendència a l’alça que ens permet millorar la salut, estalviar diners, recuperar la cultura i el coneixement rural, aprendre a valorar l’aigua i la natura i adquirir hàbits més sostenibles, especialment si es conreen de forma ecològica, amb mètodes d’aprofitament d’aigua i adobs i fertilitzants naturals.

Vols més informació sobre com funcionen els nostres cursos? Consulta la pàgina de 

Encara tens dubtes?
Escriu-nos un email o truca’ns!
Ens encantarà ajudar-te.

Arxius

Taula de volums dels contenidors
Calendari de sembra

Objectius

icona-llistat
Conèixer totes les eines i productes necessaris per cultivar un hort casolà.
icona-llistat
Entendre les condicions climàtiques i d’espai que requereix cada tipus de cultiu.
icona-llistat
Conèixer el calendari de sembra i les compatibilitats i incompatibilitats entre hortalisses.
icona-llistat
Conèixer totes les eines i productes necessaris per cultivar un hort casolà.
icona-llistat
Entendre les condicions climàtiques i d’espai que requereix cada tipus de cultiu.
icona-llistat
Conèixer el calendari de sembra i les compatibilitats i incompatibilitats entre hortalisses.

Programa

Preparacio hort

1. Preparació de l’hort

En aquesta sessió aprendràs quines eines i productes necessites per cultivar un hort casolà sostenible, on és millor ubicar-lo, què són els substrats i adobs, quins tipus de contenidors pots fer servir per plantar les teves hortalisses i com pots organitzar l’espai disponible en cas que vulguis cultivar el teu hort en una taula de cultiu.

Calendari sembra

2. Calendari de sembra

En aquesta sessió aprendràs quines hortalisses pots sembrar en cada moment moment de l’any i com fer-ho. Algunes s’han de sembrar directament a la terra de l’hort i d’altres en petits potets per controlar el seu creixement a casa.

Que i com plantar-ho

3. Què i com plantar-ho

En aquesta sessió aprendràs com trasplantar les plantes a l’hort i quina és la millor manera de distribuir-les. També descobriràs les necessitats d’algunes varietats d’hortalisses en concret, com pot ser el tomàquet.

Com tenir cura de les hortalisses

4. Com tenir cura de les hortalisses

En aquesta sessió aprendràs quan començar a utilitzar fertilitzants, i com i quan regar les hortalisses en funció de la meteorologia. Així mateix, veuràs com optimitzar el reg utilitzant un encoixinat.

prevencio ecologica

5. Prevenció a l’hort de forma ecològica

En aquesta sessió aprendràs quins són els problemes més habituals que pots tenir a l’hort i com prevenir-los i curar-los amb elaboracions casolanes.

Ester

Ester Casanovas

El febrer de 2005 va començar a cultivar hortalisses en torretes i jardineres, i a escriure un blog per compartir les seves experiències, èxits i fracassos en el món de l’horticultura. Setze anys després, imparteix xerrades, cursos i tallers sobre com cultivar horts als balcons, parla sobre horticultura a diferents mitjans i emissores de ràdio, i ha publicat el llibre Pagesos de Ciutat, un manual per iniciar-se en el cultiu d’hortalisses en jardineres, torretes i taules de cultiu. Podeu localitzar-la a Facebook, Twitter i Instagram.

Cites alumnat

No data was found